Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Чи захищають м'які контактні лінзи від ультрафіолету?

Чи захищають м'які контактні лінзи від ультрафіолету?

М'які контактні лінзи з УФ-блокатором (UV-фільтром) повністю покривають рогівку, лімб і частково кон'юнктиву. Тому вони надійно захищають очі від ультрафіолетового випромінювання, дії якого піддаються всі люди. МКЛ забезпечують захист рогівки, кришталика, сітківки та інших структур, таких як епітеліальні стовбурові клітини лімба і прилеглої кон'юнктиви, що служать джерелом нових епітеліальних клітин рогівки.

МКЛ особливо корисні, коли сонцезахисні окуляри надягати незручно або ж ті не можуть забезпечити стовідсотковий захист. А саме — під час активного відпочинку, при тривалому перебуванні на відкритому повітрі та заняттях багатьма видами спорту.

Іншою важливою перевагою лінз з UV-фільтром є захист від відбитого або периферично сфокусованого світла. Завдяки цьому ультрафіолет не потрапляє на внутрішні структури очного яблука. Однак зовнішні структури (кон'юнктиву і повіки) лінзи не захищають. Тому разом з МКЛ не буде зайвим використовувати УФ-блокуючі очкові лінзи або сонцезахисні окуляри.