Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Новости

Силікон-гідрогелеві лінзи

Силікон-гідрогелеві лінзи

Основна відмінність між гідрогелевимі і силікон-гідрогелеві лінзами — в способі пропускання кисню до рогівки. Здатність МКЛ пропускати кисень характеризується коефіцієнтом Dk / t (Dk — киснепроникність матеріалу, t — товщина лінзи в центрі). При носінні гідрогелевих МКЛ рогівка отримує кисень через воду, що міститься в матеріалі. Таким чином, чим більше в матеріалі вологи і чим менша товщина лінзи, тим краще вона пропускає кисень. Dk / t води = 80, тобто це число — межа киснепроникності гідрогелевих МКЛ. Однак і вона є недосяжною, оскільки лінза не може на сто відсотків складатися з рідини. Тому Dk / t гідрогелевих МКЛ коливається в межах 15-40 одиниць, що є безпечним тільки для денного носіння. В гідрогелевих МКЛ категорично заборонено спати. Рішенням обмеженої киснепроникності МКЛ став винахід силікон-гідрогелевих матеріалів. Вони містять молекули силікону, які і проводять повітря до рогівки ока. Dk / t силікон-гідрогелевих МКЛ може досягати 175 одиниць (у Air Optix Night & Day). Завдяки високій кисневій проникності силікон-гідрогелеві лінзи можна безпечно носити в подовженому режимі, а також не знімаючи кілька днів поспіль. Вони стали справжньою знахідкою для пацієнтів, котрі потребують хорошого зору більше 12 годин на добу. Силікон-гідрогелеві МКЛ не такі м'які і гірше притягують вологу, ніж гідрогелеві. Але при цьому краще тримають форму і є більш міцними. Через більшу жорсткість деякі пацієнти після багаторічного носіння гідрогелевих лінз можуть відчувати дискомфорт при переході на силікон-гідрогелеві. А ось первинні пацієнти його зазвичай не відмічають. Чим більше в силікон-гідрогелевих МКЛ води — тим вони м'якші, а чим більше силікону — тим краще пропускають повітря. Проблема «гідрофобності» силікону вирішується шляхом плазмової обробки поверхонь, або за допомогою введення зволожуючих речовин в матеріал лінз. Цим забезпечується їх хороша змочуваність, як у гідрогелевих МКЛ. На відміну від гідрогелевих, силікон-гідрогелеві лінзи менш схильні до накопичення протеїнових відкладень. За рахунок цього вони забезпечують комфорт і хорошу якість зору протягом усього терміну експлуатації. А з ліпідними відкладеннями, що можуть накопичуватися на них, допомагає впоратися мануальне очищення лінз перед їх поміщенням в розчин. Уникнути попадання ліпідів на МКЛ із зовнішнього середовища можна, якщо ретельно дотримуватися гігієни рук та обережно користуватися косметичними засобами на жировій основі. У нашому інтернет-магазині представлені наступні силікон-гідрогелеві МКЛ для корекції короткозорості і далекозорості: ✔ Air Optix Night & Day; ✔ Biofinity; ✔ PureVision 2; ✔ 1-Day Acuvue Oasys with HydraLuxe; ✔ Dailies Total 1.   Для корекції астигматизму: ✔ Air Optix for Astigmatism; ✔ Pure Vision 2 For Astigmatism; ✔ Acuvue Oasys for Astigmatism; ✔ ..

Цветные контактные линзы. Характеристики

Цветные контактные линзы. Характеристики

Желание выглядеть лучше, чем есть – естественное. Человек всегда стремится к усовершенствованию, в том числе и в своем внешнем виде. Стройная фигура, ровная осанка, шелковистые волосы, румяная кожа, яркий взгляд – это мечта для каждого ценителя прекрасного. В большинстве случаев достичь совершенства требует много усилий и работы над собой. Но вот преобразить свой взгляд – вопрос нескольких часов. Для того, чтобы придать яркости, стоит всего-то заказать линзы, меняющие цвет глаз. С таким косметическим средством вам не составит труда «перекрасить» свои глаза в новый яркий цвет, прибавить своему повседневному имиджу большей выразительности и лоска. А еще цветные линзы с момента своего появления подарили возможность людям с дефектами глаз почувствовать себя увереннее. Такие МКЛ могут скрыть видимые отклонения: отсутствие радужной оболочки глаза, бельмо и т.д. Сегодня в интернет-магазине Глазик можно купить разноцветные линзы от ведущих производителей контактной коррекции: OkVision, Zeiss, Alcon Ciba Vision, Cooper Vision, Bescon и др. Цена на эти средства варьируется, в зависимости от материала, срока ношения, популярности бренда. Купить цветные линзы недорого вы сможете, если зарегистрируетесь на нашем сайте и будете пользоваться системой накопительных скидок. В нашем каталоге вы найдете множество интересных вариантов. Линзы, меняющие цвет глаз могут быть оттеночными и такими, что кардинально изменяют радужную оболочку глаза. Оттеночные МКЛ прокрашены полностью, по всей поверхности линзы. Они не изменят цвет, например из коричневого в голубой или из синего в зеленый. Такие «декоративки» смогут лишь усилить природный цвет ваших глаз, придадут им большей выразительности, четкости. Отдельно выделяют группу линз, которые способны целиком поменять цвет радужной оболочки, даже самой темной. Линзы, меняющие цвет глаз могут быть как диоптрийными (для людей, у кого плохое зрение), так и бездиоптрийными (исполняют исключительно косметическую функцию – изменение цвета). Косметические МКЛ абсолютно безопасны для здоровья глаз. Уход за ними ничем не отличается от ухода за коррекционными линзами. Следует четко придерживаться инструкций ношения, очистки и хранения. Ни в коем случае не перенашивать их (только в дневном режиме, не больше 6 часов в день, и менять строго по предписаниям производителя). Также не следует опасаться соприкосновения роговицы глаза с химическими веществами, которые входят в состав косметических линз. Прокрашенный слой находится внутри линзы, что исключает какой-либо контакт глаза и краски. Киев, Днепропетровск, Львов, Харьков, Одесса могут получить свой заказ на любые цветные контактные линзы курьерской доставкой. В другие города Украины интернет-магазин Глазик отправляет заказы Новой Почтой. Покупка на нащем сайте – это выгодно и дешево! Ведь все расходы по доставке и отправке в другой город мы берем на себя! Достаточно оставить свой заказ на сайте или по телефону, и уже завтра ..

Синдром сухого ока при носінні контактних лінз

Синдром сухого ока при носінні контактних лінз

Зміст ✔ Симптоми ССО у користувачів контактних лінз ✔ Чому виникає синдром сухого ока ✔ Як лікувати синдром сухого ока ✔ Як запобігти синдром сухого ока   Для синдрому сухого ока (ССО) характерно недостатнє зволоження поверхні очного яблука. Причиною може бути порушення сльозоутворення або розподілу слізної рідини. Сьогодні з даною проблемою стикається до 80% активних користувачів комп'ютерів і гаджетів. Це зв'язано в тому числі з недостатньою частотою моргань при тривалій фіксації погляду на екрані. Для довідки: При кожному морганні слізна рідина рівномірно розподіляється по поверхні ока. Новоутворена слізна плівка виконує ряд функцій: вимиває з кон'юнктивальної порожнини пил і сторонні мікрочастинки, поставляє кисень до рогівки, змащує її поверхню і забезпечує комфортне моргання. Якщо цей процес порушується через брак або порушення структури слізної рідини, то рогівка стає більш чутливою до зовнішніх подразників. А це може стати причиною багатьох ускладнень. Симптоми ССО у користувачів контактних лінз З синдромом сухого ока стикається чимало чоловіків і жінок, котрі носять контактні лінзи. ССД у них проявляється (симптоми): ✔ нав'язливим відчуттям стороннього тіла; ✔ втомлюваністю очей; ✔ їх гіперемією, тобто почервонінням; ✔ нечіткістю зображення; ✔ відчуттям піску в кон'юнктивальній порожнині. Саме ці відчуття змушують багатьох людей відмовлятися від носіння контактних лінз. Але при правильному підході від них можна позбавитися, щоб потім і далі успішно носити МКЛ. Чому виникає синдром сухого ока Розглянемо основні причини патології. Для зручності розділимо їх на дві групи. 1. Не пов'язані з носінням контактних лінз: Вік. Після 50 років залози повік починають виробляти менше слізної рідини, що сприяє розвитку ССО. Деякі ендокринні та аутоімунні захворювання. Синдромом сухого ока страждають багато людей з цукровим діабетом, ревматоїдним артритом, синдромом Шегрена і т.д. Прийом певних лікарських препаратів. Сухість очей можуть провокувати антигістамінні і протинабрякові препарати, антидепресанти та ін. Вплив факторів зовнішнього середовища. Вітер, дим, сухе повітря, рідкі мигання — все це призводить до інтенсивного випаровування слізної рідини і розвитку ССО. Порушення структури слізної плівки. Слізна плівка складається з трьох шарів: ліпідного, водного і муцинового. Порушення складу будь-якого з них може стати причиною ССО. 2. Пов'язані з носінням контактних лінз: Порушення режимів носіння і заміни. Щоденне носіння лінз довше покладеного або їх несвоєчасна заміна часто стають причиною сухості очей. Використання невідповідних засобів по догляду. Деякі багатоцільові розчини не містять змочуючих компонентів, а значить — не зволожують лінзи. У підсумку ті швидше підсихають, що і сприяє розвитку ССД. Неправильна посадка лінз. МКЛ, які неправильно «си..

Як правильно закапувати краплі в очі

Як правильно закапувати краплі в очі

Зміст: ✔ Як закапувати краплі в очі: основні правила ✔ Чи потрібно знімати контактні лінзи ✔ Що не можна робити після закапування очей ✔ Як закапувати очі дитині ✔ Як довго можна зберігати краплі ✔ Не займайтеся самодіагностикою   Неправильно закапуючи краплі, ви ризикуєте інфікувати вміст флакона, що надалі призведе до інфекційних ускладнень. Якщо не хочете, щоб у вас виник кон'юнктивіт, кератит або виразка рогівки, дотримуйтесь наступних вказівок. В такому випадку лікування принесе вам тільки користь. Як закапувати краплі в очі: основні правила Кінчик флакона ніколи не повинен торкатися пальців, повік, вій, поверхні ока та будь-яких інших поверхонь. Він стерильний і під час таких контактів може інфікуватися. Всередині флакона почнуть розмножуватися шкідливі мікроорганізми, і ліки стануть джерелом інфекції. Подальше їх використання може призвести до ускладнень. Під час закапувань стежте за тим, щоб краплі не потрапляли у внутрішній кут ока, який розташовується ближче до носа. Там знаходиться слізний канал, через який ліки проникають в носову порожнину і потім всмоктуються в кров. Цього допускати небажано. Тому завжди направляйте кінчик флакона в сторону зовнішнього кута ока. Так препарат зможе рівномірно розподілиться по поверхні очного яблука і надасть максимальний лікувальний ефект.   Маніпуляції при закапуванні крапель виконуйте в такій послідовності:   ✔ Зігрійте руками флакон з ліками, якщо ви тільки що дістали його з холодильника. Пам'ятайте, що тепла рідина краще всмоктується слизовою оболонкою ока. ✔ Вимийте руки і витріть їх паперовою серветкою. Для миття намагайтеся використовувати рідке мило. ✔ Ляжте, сядьте перед дзеркалом або зручно розташуйтеся в кріслі. Виберіть ту позу, в якій вам буде найкомфортніше. ✔ Закиньте голову назад, відкрийте флакон і піднесіть його до ока на відстань 2-3 см. ✔ Легенько відтягніть нижню повіку пальцями донизу, щоб утворився «кишеню». Капніть туди 1-2 краплі препарату. Пам'ятайте, що ліки повинні потрапити ближче до зовнішнього кута ока. ✔ Обов'язково стежте за тим, щоб кінчик флакона не торкався повік, вік і поверхні очного яблука. ✔ Закінчивши маніпуляції, закрийте флакон і відкладіть його. Пізніше ви віднесете його в холодильник. ✔ Закапавши обидва ока, закрийте їх і спокійно посидьте кілька хвилин. Щоб не допустити затікання ліків у носову порожнину, можете акуратно притиснути пальцем внутрішній кут ока.   Чи потрібно знімати контактні лінзи Більшість препаратів, які використовують для лікування офтальмологічних захворювань, несумісні з контактними лінзами. Вони містять консерванти, які можуть руйнувати МКЛ. Перед їх закапуванням лінзи потрібно знімати, а надягати — не раніше, ніж через 15 хвилин. Відзначимо, що при запальних захворюваннях очей носити лінзи заборонено. Їх потрібно ві..

Краплі для очей при носінні контактних лінз

Краплі для очей при носінні контактних лінз

Зміст: ✔ Як діють зволожуючі краплі ✔ Краплі для очей з гіалуроновою кислотою ✔ Зволожуючі краплі для очей без консервантів ✔ Краплі для очей після зняття лінз ✔ Які краплі несумісні з МКЛ ✔ Як підібрати засіб для зволоження лінз   З часом у деяких користувачів м'яких контактних лінз (МКЛ) з'являється сухість очей. Щоб позбутися її, людям доводиться використовувати спеціальні зволожуючі краплі для очей. Про ці препарати і піде мова в даній статті. Як діють зволожуючі краплі Препарати цієї групи регулюють в'язкість слізної рідини і підвищують час розриву слізної плівки. Вони змочують контактні лінзи, кон'юнктиву і внутрішню поверхню повік, тим самим прибираючи відчуття сухості і дискомфорту. А деякі засоби навіть загоюють мікротравми рогівки, що з'являються під час носіння контактних лінз. Зволожуючу дію краплі надають завдяки наявності в складі різних компонентів: ✔ гіалуронової кислоти; ✔ повідону; ✔ поліетиленгліколю; ✔ пропіленгліколю; ✔ гідроксипропілгуара.   Деякі засоби (наприклад, Systane BALANCE) містять компоненти, що регулюють роботу мейбомієвих залоз. Це дозволяє використовувати їх не тільки для зволоження лінз, але і для лікування ряду захворювань. Systane BALANCE можуть призначати при синдромі сухого ока, менопаузі, а також хронічному блефариті, що супроводжується дисфункцією мейбомієвих залоз. Краплі для очей з гіалуроновою кислотою На сьогодні найкращими вважаються зволожуючі засоби від сухості очей на основі гіалуронової кислоти (гіалуронату натрію). Ця речовина підвищує в'язкість слізної рідини, надає зволожуючу, захисну і відновлюючу дію. Тому її широко використовують в офтальмології для виготовлення регенеруючих (гель або мазь Корнерегель) і зволожуючих препаратів. Краплі, що містять гіалуронову кислоту, виконують відразу кілька задач: ✔ змочують лінзи і не дають їм підсихати протягом дня; ✔ миттєво прибирають відчуття сухості і дискомфорту; ✔ знімають подразнення; ✔ ефективно усувають почервоніння очей; ✔ загоюють дрібні дефекти рогової оболонки; ✔ полегшують адаптацію до МКЛ у людей, які тільки починають ними користуватися; ✔ роблять носіння лінз максимально зручним і приємним.   Гіалуронатвмісні краплі мають найбільш потужну вологоутримуючу і зволожуючу дію з усіх, представлених на ринку. Тому для догляду за контактними лінзами офтальмологи рекомендують використовувати саме їх. До них відносяться: ✔ Revital Drops від Maxima ✔ Moisture Drops від Avizor ✔ Biotrue Drops від Bausch + Lomb ✔ Systane Aqua від Alcon Зволожуючі краплі для очей без консервантів Очних крапель без консервантів не буває. Адже до складу всіх офтальмологічних препаратів входять активні компоненти, які не повинні вступати в хімічні реакції і розпадатися. Зберегти їх стабільні..

Червоні очі: причина, що робити

Червоні очі: причина, що робити

Зміст: ✔ Чому червоніють очі ✔ Що робити, якщо червоніють очі ✔ Краплі для очей від почервоніння ✔ Що потрібно пам'ятати при виборі МКЛ   Почервоніння очей — серйозний привід для візиту до лікаря офтальмолога. Адже почервоніння завжди має причину і нерідко говорить про проблеми зі здоров'ям. Чому червоніють очі Почервоніння може виникати під дією подразливих чинників: сигаретного диму, частинок пилу, сильних поривів вітру. В такому випадку з'являється легка сльозотеча і гіперемія кон'юнктиви — слизової оболонки, що покриває зовні очне яблуко. Симптоми виникають швидко і так само швидко зникають, як тільки припиняється дія подразника. Яскраво виражена гіперемія найчастіше говорить про офтальмологічну патологію. Хворого турбує почервоніння білків очей, рясна сльозотеча, відчуття печіння і дискомфорту. Симптоми можуть бути присутні постійно чи виникати періодично: після тривалої роботи за комп'ютером, перебування в приміщенні з увімкненим кондиціонером, контакту з алергеном. Гіперемія з'являється внаслідок розширення судин кон'юнктиви під дією різних факторів. Виникнення симптомів можуть спровокувати: ✔ алергічний кон'юнктивіт; ✔ інфекційний кератит, кон'юнктивіт, блефарит; ✔ ерозія або виразка рогівки; ✔ синдром сухого ока; ✔ аутоімунні захворювання; ✔ інтоксикація; ✔ грип або ГРВІ; ✔ відсутність корекції при поганому зорі; ✔ неправильний догляд і режим носіння (МКЛ) або реакція на певний розчин. При інфекціях і алергії симптоми виражені особливо яскраво і доставляють людині чимало страждань. В інших випадках очі червоніють менш інтенсивно, а свербіж, печіння і дискомфорт слабко виражені. Проте почервоніння все одно доставляє масу незручностей. Що робити, якщо червоніють очі Червоні судини в очах виглядають не тільки непривабливі, але ще і небезпечні. Адже вони можуть привести до ускладнень з боку очей. Та як же боротися з почервонінням і чим лікувати, що робити, щоб його позбутися? Все залежить від причини гіперемії. Якщо очі почервоніли після безсонної ночі або прогулянки у вітряну погоду, то робити нічого не потрібно. Почервоніння незабаром зникне сама собою. Але в разі систематичного почервоніння очей необхідно обов'язково звернутися до лікаря. Коли причина червоних очей незрозуміла, необхідно відразу ж звертатися до офтальмолога. Лікар проведе обстеження, поставить діагноз і розповість, що потрібно робити. Тактика лікування в різних випадках може сильно відрізнятися. Вона безпосередньо залежить від того, чим спровокована поява почервоніння. Наприклад, при алергії та інфекції необхідні абсолютно різні лікарські препарати. Якщо почервоніння і подразнення очей з'явилося при носінні контактних лінз, потрібно йти до фахівця з підбору контактної корекції. Він визначить, чим саме викликані неприємні симптоми: алергією на матеріал лінз, непереносністю розчину чи сухістю очей. ..

Характеристики контактних лінз — повний огляд

Характеристики контактних лінз — повний огляд

Щоб вибрати «правильні» контактні лінзи, потрібні дві речі: ✔ мати на руках рецепт офтальмолога; ✔ розбиратися в основних характеристиках МКЛ. У рецепті лікар вказує параметри, які відповідають за те, щоб лінзи підійшли по оптичній силі і правильно «сіли» на поверхню ока. Це сила сфери і циліндра, вісь нахилу циліндра, аддідація, базова кривизна, діаметр. При покупці МКЛ ви повинні ретельно перевіряти відповідність цих параметрів. Інші характеристики ви можете вибирати самостійно. Але не забувайте при цьому про безпеку і власний комфорт. Які характеристики існують Щоб лінзи підійшли, вони повинні відповідати за оптичними, геометричними і гігієнічними характеристиками. Це означає, що у них повинна бути відповідна оптична сила і дизайн, що забезпечує правильну посадку. Разом з тим матеріал лінз повинен бути «дихаючим», а поверхня — добре зволоженою. А самі МКЛ зобов'язані бути безпечними і комфортними в носінні. Всього виділяють чотири групи характеристик лінз. Давайте розберемо кожну з них докладно. Таблиця 1. Групи характеристик лінз.   Характеристики Навіщо потрібні Оптичні Оптичний дизайн Оптична сила сфери Сила циліндра Вісь нахилу циліндра Аддідація Необхідні для правильної корекції наявних дефектів зору: короткозорості, далекозорості, астигматизму, пресбіопії (вікової далекозорості). Що відповідають за посадку МКЛ Радіус кривизни Діаметр Дизайн поверхні Гарантують правильну посадку лінзи, щоб вона не «бовталася» на поверхні ока або, навпаки, не «сиділа» занадто щільно. Що гарантують безпеку Матеріал Киснепроникність Режим носіння Тривалість носіння Відповідають за безпечне носіння МКЛ, що дозволяє уникнути кисневого голодування рогівки, розвитку кератитів, ерозій, виразок та інших неприємних ускладнень. Що відповідають за комфорт при носінні Кут змочуваності Товщина в центрі і на периферії Вологовміст Додаткові системи зволоження Відповідають за сумісність контактних лінз з поверхнею ока. Завдяки цьому МКЛ залишаються абсолютно невідчутними і дарують комфорт протягом усього дня.   Що означають параметри лінз Щоб правильно вибрати МКЛ, недостатньо просто знати про наявність характеристик. Для цього необхідно розуміти, які значення можуть мати різні параметри і що це може означати конкретно для вас. В цьому ми і будемо розбиратися. Матеріал Для виготовлення контактних лінз можуть використовувати три типи матеріалів: ✔&n..

Скільки можна ходити в контактних лінзах?

Скільки можна ходити в контактних лінзах?

Зміст: ✔ Термін носіння (заміни) лінз ✔ Режим носіння лінз ✔ Маркування режиму і терміну на упаковці ✔ Якщо носити лінзи не кожен день ✔ Наслідки переношування лінз ✔ Купівля про «запас» для вашої безпеки ✔ Скільки років можна носити контактні лінзи ✔ Догляд за лінзами має значення    Років двадцять тому поняття «планова заміна» не існувало. І виробники рекомендували носити лінзи до тих пір, поки не з'явиться подразнення, сльозотеча чи почервоніння очей. Чимало користувачів ходили в одній парі лінз по кілька місяців, а то й років. Це часто призводило до дискомфорту та виникнення ускладнень. А «винними», звичайно ж, були лінзи. Саме звідси і пішли міфи про те, що м'які контактні лінзи (МКЛ) незручні і небезпечні для очей. Сьогодні вважається правильним регулярно міняти лінзи, щоб не допустити виникнення дискомфорту та ускладнень. Тому виробники ввели поняття «термін планової заміни» і почали обмежувати час носіння МКЛ. Термін носіння (заміни) лінз Термін заміни в першу чергу залежить від матеріалу лінз, його стійкості до білкових та жирових відкладень. Цей параметр різко обмежує час використання однієї пари МКЛ. Він показує, як довго вироби залишаються придатними до носіння. І чітко регламентує, через скільки днів, тижнів чи місяців їх потрібно викинути, замінивши новими. Залежно від терміну заміни лінзи бувають: 1. Щоденними. Їх роблять з матеріалів, до яких швидко «прилипають» білки і ліпіди. Протягом дня такі лінзи накопичують багато відкладень і до вечора псуються. З цієї причини їх можна носити тільки 1 день. 2. Двотижневими. Виробляються з матеріалів, які є більш стійкими до протеїнових і ліпідних відкладень. Ці МКЛ стають непридатними через два тижні носіння. 3. Щомісячними. Носяться довше завдяки кращій стійкості до відкладень. Цікаво, що в деяких МКЛ місячної заміни можна спати і ходити до 30 днів, не знімаючи. 4. Квартальними. Виробляються з гідрогелевих матеріалів, стійких до жирових і, в меншій мірі, до білкових відкладень. Їх можна носити до трьох місяців, за умови регулярного глибокого очищення пероксидними системами. 5. Традиційними. Стійкі до всіх видів відкладень, що дозволяє носити їх до 6-10 місяців. Ці МКЛ найміцніші та зносостійкі, однак вони погано пропускають повітря, що є їх недоліком. При обережному використанні та правильному догляді лінзи відмінно служать протягом усього терміну носіння. Але в деяких випадках вони псуються завчасно, через що їх доводиться викидати. Термін носіння МКЛ може скорочуватися: ✔ якщо за ними неправильно доглядати; ✔ носити їх при деяких захворюваннях очей; ✔ закапувати очі лікувальними краплями, не знімаючи перед цим МКЛ; ✔ подовгу сидіти в лінзах у кімнаті з сухим / кондиціонованим повітрям. Ці фактори можуть прискорити зношування МКЛ. В результаті вир..

Огляд розчинів для лінз

Огляд розчинів для лінз

міст: ✔ Які розчини для лінз бувають ✔ Який розчин для лінз краще вибрати ✔Який розчин для лінз найкращий ✔ Який розчин потрібен для кольорових лінз ✔ Рейтинг розчинів в магазині glazik.com.ua ✔ Так що ж вибрати   Сьогодні в Україні продається більше двох десятків різних розчинів. Всі вони мають різний склад, характеристики і механізм дії. Вибрати якийсь один з них — складно. Адже звичайній людині незрозуміло, який з них найкращий. І вона не знає, що потрібно враховувати, роблячи вибір. Тому давайте розберемося, які бувають розчини, як вони «працюють» і чим відрізняються один від одного. Щоб прочитавши цю статтю, ви могли з легкістю вибрати засіб для догляду за лінзами.   Які розчини для лінз бувають Сучасні засоби для догляду за МКЛ діляться на три групи: 1. багатофункціональні (багатоцільові); 2. пероксидні; 3. універсальні. Вони розрізняються між собою за складом, дією і способом застосування. Багатоцільові розчини прості у використанні, а деякі з них ще й містять зволожуючі компоненти. Вони можуть поєднуватися як з усіма типами лінз, так і тільки з гідрогелевими / силікон-гідрогелевими. До складу багатофункціональних розчинів входять консерванти, що лякає багатьох користувачів. Але... консерванти бувають різними, як шкідливими, так і абсолютно безпечними. Пероксидні системи не містять консервантів, забезпечують глибоке очищення та дезінфекцію контактних лінз. Однак в їх складі немає зволожуючих компонентів. Пероксидними системами користуватися складніше. І перш ніж застосовувати їх, потрібно дуже уважно вивчити інструкцію. Універсальні розчини сумісні з усіма типами МКЛ: з гідрогелевими и силікон-гідрогелевими МКЛ. До них відносяться деякі багатофункціональні розчини і всі пероксидні системи очищення. Який розчин для лінз краще вибрати Щоб засіб підійшов, його потрібно підбирати разом з офтальмологом. Роблячи вибір самостійно, ви ризикуєте зіткнутися з подразненням очей, алергією і навіть ускладненнями. Якщо у вас чутливі очі, лікар підбере вам гіпоалергенний розчин з максимально щадною дією. Для глибокого очищення лінз він порадить пероксидну систему. А якщо ваші очі схильні пересихати, порекомендує хороший засіб зі зволожуючими компонентами. При підборі розчину важливо враховувати: ✔ Його склад. Краще вибирати засоби, які містять гіалуронову кислоту, запатентовані очищаючі агенти, зволожуючі комплекси, нешкідливі консерванти (POLYQUAD в Opti-Free Express). Вони краще справляються зі своїми функціями і менше шкодять очам. А засоби з гіалуроновою кислотою ще й загоюють мікротравми рогівки, що з'являються при носінні контактних лінз. ✔ Об’єм флакона. Якщо вам не потрібно носити засіб з собою, вибирайте флакони більшого об’єму. Купувати їх набагато вигідніше. А якщо плануєте їхати у відрядження або подорож — замовте маленький флакон об'ємом 60-100 мл. Або ж зверніть уваг..

Чи захищають м'які контактні лінзи від ультрафіолету?

Чи захищають м'які контактні лінзи від ультрафіолету?

М'які контактні лінзи з УФ-блокатором (UV-фільтром) повністю покривають рогівку, лімб і частково кон'юнктиву. Тому вони надійно захищають очі від ультрафіолетового випромінювання, дії якого піддаються всі люди. МКЛ забезпечують захист рогівки, кришталика, сітківки та інших структур, таких як епітеліальні стовбурові клітини лімба і прилеглої кон'юнктиви, що служать джерелом нових епітеліальних клітин рогівки. МКЛ особливо корисні, коли сонцезахисні окуляри надягати незручно або ж ті не можуть забезпечити стовідсотковий захист. А саме — під час активного відпочинку, при тривалому перебуванні на відкритому повітрі та заняттях багатьма видами спорту. Іншою важливою перевагою лінз з UV-фільтром є захист від відбитого або периферично сфокусованого світла. Завдяки цьому ультрафіолет не потрапляє на внутрішні структури очного яблука. Однак зовнішні структури (кон'юнктиву і повіки) лінзи не захищають. Тому разом з МКЛ не буде зайвим використовувати УФ-блокуючі очкові лінзи або сонцезахисні окуляри.   ..

Чи викликають алергію контактні лінзи?

Чи викликають алергію контактні лінзи?

Алергія — одна з найбільш частих проблем, з якою стикаються користувачі м'яких контактних лінз. Через неї чимало пацієнтів тимчасово відкладають МКЛ і проходять курс лікування. А деяких чоловіків і жінок вона зовсім змушує повністю відмовитися від контактної корекції. Алергічні реакції на матеріал, з якого зроблені МКЛ, зустрічаються вкрай рідко. Найчастіше користувачі стикаються з алергією на консерванти, що містяться в розчинах для очищення і дезінфекції контактних лінз. Тому пацієнтам, котрі носять МКЛ, необхідно мати картку. У ній офтальмолог повинен вказувати, яким розчином той користується. При повторних оглядах лікар буде вносити відповідні зміни, якщо людина перейшла на інший засіб. Використовуючи будь-які багатоцільові розчини для лінз, ви повинні розуміти, що на їх компоненти може бути алергія. Тому добре подумайте, перш ніж самостійно змінити засіб для догляду. Багато користувачів роблять це з економічних міркувань, намагаючись заощадити. І це закінчується алергічною реакцією і тривалим лікуванням. Якщо при переході на новий розчин з'являються симптоми алергії, хворим рекомендують повернутися до попереднього. Або ж підбирають засіб, що містить інший консервант. Оптимальним виходом при підвищеній чутливості очей є переведення пацієнта на пероксидную систему очищення. Така система після нейтралізації перетворюється в сольовий розчин, тому проблем з консервантами не виникає. Золотим стандартом пероксидних систем можна назвати Refine One Step від компанії Alcon CIBA Vision. ..

Поради для користувачів контактними лінзами

Поради для користувачів контактними лінзами

При недотриманні запобіжних заходів і правил гігієни носіння м'яких контактних лінз (МКЛ) може викликати ускладнення. Тож якщо не хочете захворіти кератитом, кон'юнктивітом або виразкою рогівки, дотримуйтеся нижчеперелічених рекомендацій. Так ви забезпечите собі комфортне і безпечне використання контактних лінз. Поради та рекомендації: ✔ Підбирайте МКЛ тільки за допомогою офтальмолога, в лікарні або оптиці. Пам'ятайте, що консультуючий вас фахівець повинен добре розбиратися в контактній корекції зору. ✔ Використовуйте сучасні МКЛ з хорошими гігієнічними характеристиками. Перевагу краще віддавати виробам з силікон-гідрогелю, які найкраще пропускають повітря і не викликають гіпоксії рогівки. ✔ Перед кожною маніпуляцією з лінзами ретельно мийте руки з милом під проточною водою. ✔ Не носіть МКЛ при «простудних» захворюваннях, лікуванні антибіотиками і гормональними препаратами. Доки не одужаєте, відкладіть їх і походіть в окулярах. ✔ Перш ніж плавати, купатися, приймати душ та інші водні процедури, обов'язково зніміть контактні лінзи. Або ж скористайтеся одноденками, які можна буде викинути відразу після цього. ✔ Одягнувши лінзи, не заходьте в приміщення з атмосферою, насиченою випарами хімічних речовин, а також в цехи по обробці металів. Аерозольні речовини (лаки, фарби, інсектициди) потрапляють в очі, пошкоджують лінзи і зменшують термін їх служби. ✔ Використовуйте рекомендовану лікарем пероксидну систему або розчин по догляду за МКЛ. Але якщо ви носите одноденки, то засоби для очищення і дезінфекції вам не потрібні. ✔ Зберігайте лінзи в спеціальному контейнері. Слідкуйте, щоб в його комірках було достатньо розчину, а кришки були щільно закриті. ✔ Міняйте контейнер для зберігання не рідше 1 разу на місяць. Ніколи не використовуйте старий контейнер для нових МКЛ. ✔ Уникайте потрапляння косметики (туш, тіні), лаку для волосся, а також будь-яких інших хімічних речовин на поверхню лінз. Наносьте косметику після надягання МКЛ, а видаляйте після їх зняття. ✔ Намагайтеся, щоб при вас завжди був контейнер з чистим розчином. Коли виникне необхідність, ви зможете зняти лінзи і помістити їх туди. ✔ Якщо ви вважаєте, що вам потрібні зволожуючі краплі або пора змінити розчин, спочатку проконсультуйтеся з лікарем. Не робіть цього самостійно. ✔ При почервонінні, подразненні очей, погіршенні зору і появі інших несприятливих реакцій негайно звертайтеся до офтальмолога. ✔ Ніколи не використовуйте чужі контактні лінзи. ..

Сон в контактних лінзах: за і проти

Сон в контактних лінзах: за і проти

міст ✔ Як довго можна носити контактні лінзи ✔ Силікон-гідрогелеві лінзи ✔ Чим небезпечний сон в лінзах ✔ В яких лінзах можна спати   Поява м'яких контактних лінз стала справжнім подарунком для «очкариків». Адже тепер не потрібно нескінченно протирати скло, поправляти оправу або турбуватися про естетичну складову. Вирушаючи на перше побачення можна забути про проблеми із зором, а заняття спортом перетворилися на справжнє задоволення. На щастя, постійний розвиток технологій дозволив зробити лінзи максимально «доброзичливими». Сучасні МКЛ пропускають набагато більше кисню, ніж старі моделі, а ще дають набагато більше свободи. Тож якщо ви часто забуваєте зняти МКЛ на ніч або маєте незручний графік роботи, задумайтеся над покупкою лінз, в яких можна спати. Як довго можна носити контактні лінзи Останнім часом розмови про те, як довго можна носити МКЛ, перетворилися на справжні дебати. Одні лікарі радять ходити в них тільки вдень і обов'язково знімати на ніч. Інші дозволяють спати в МКЛ, носити їх цілий тиждень і навіть місяць, не знімаючи. До чиєї думки прислухатися? Тут все залежить від самих контактних лінз. Вироби з гідрогелю можна носити не більше 8, 10 або 12 годин. Через ризик кисневого голодування рогівки їх потрібно обов'язково знімати на ніч. А ось з силікон-гідрогелевими МКЛ все зовсім інакше. Силікон-гідрогелеві лінзи Сучасне покоління МКЛ позбавлене недоліків, які були притаманні їхнім попередникам. Вони зроблені з особливого матеріалу, який може «дихати». Тому силікон-гідрогелеві лінзи дозволяється носити більше 12 годин, а деякі з них — цілу добу або декілька діб поспіль. Це дуже зручно, оскільки не вимагає витрат часу і зусиль на догляд. Багато офтальмологів, не знайшовши протипоказань, рекомендують своїм пацієнтам МКЛ, в яких можна спати. Але навіть якщо лікар підібрав вам такі лінзи, все одно не забувайте про техніку безпеки. Слідкуйте за гігієною і строго дотримуйтеся режиму носіння, запропонованого вашим лікарем. Чим небезпечний сон в лінзах Деякі лікарі дотримуються думки, що спати не можна ні в яких, навіть найкращих, «дихаючих» МКЛ. Вони пояснюють це тим, що протягом дня на лінзах накопичується безліч шкідливих мікроорганізмів. І якщо залишити вироби на ніч, то підвищиться ймовірність розвитку кон'юнктивіту, кератиту або інших небезпечних ускладнень. Так, знімати МКЛ на ніч — безпечніше, ніж не знімати. Так що тут вирішувати вам. Але приймаючи рішення, зверніть увагу на свої звички і спосіб життя, а також обов'язково проконсультуйтеся з лікарем. В яких лінзах можна спати Якщо ви ведете активний спосіб життя, хочете прокидатися «зрячими» або у вас просто немає можливості зняти лінзи і помістити їх в контейнер (наприклад, під час подорожі або при відсутності необхідних гігієнічних умов), обов'язково скажіть про це лікареві. Він допоможе підібрати оптимальні МКЛ, які підійдуть вам за цін..

Інтернет-магазин контактних лінз. Контактні лінзи, кольорові лінзи | Skladlinz

Інтернет-магазин контактних лінз. Контактні лінзи, кольорові лінзи | Skladlinz

Інтернет-магазин контактних лінз Skladlinz Контактні лінзи — універсальний, а іноді й незамінний метод корекції зору. Інтернет-магазин контактних лінз "Skladlinz " пропонує замовити засоби контактної корекції зору від світових виробників, відомих надійністю та якістю. Спираючись на рекомендації офтальмолога, власні уподобання та спосіб життя, обирайте той вид лінз, який підходить саме вам. Контактні лінзи за часом носіння Обираючи лінзи, в першу чергу зверніть увагу на строк носіння, відштовхуючись від власних потреб: Одноденні контактні лінзи викидають одразу після використання (8-16 годин). Найбільш гігієнічні та безпечні, не потребують зберігання й догляду. Підійдуть: для носіння час від часу; для мандрівок, відвідування басейну, занять спортом; коли немає можливості доглядати за КЛ; для дітей та підлітків.  Двотижневі лінзи. Матеріал чудово пропускає кисень до рогівки, поверхня зволожена. За такий короткий термін використання не накопичуються білкові відкладення у великій кількості. Потім ми просто замінюємо лінзи, тому нема потреби у ферментному очищенні. Дешевші за одноденні та комфортніші за лінзи на 30 днів. Лінзи на 30 днів — доступніші за ціною, не потрібна надто часта заміна, при правильному носінні та догляді знадобляться 12 пар на рік. Щомісячні лінзи зберігають у контейнері, очищають механічно за необхідності. Ціна нижче одноденних чи двотижневих, комфортні весь період носіння. 30 днів не знімаючи — лінзи безперервного носіння із силікон-гідрогелевих матеріалів: зволожені й пропускають набагато більше кисню до рогівки (до 175 Dk/t). На ультрагладкій поверхні не затримуються відкладення. Забудьте, що ви користуєтесь контактною корекцією, і насолоджуйтесь 100% зором, не боячись заснути в лінзах та не переймаючись регулярним доглядом. Квартальні лінзи розраховані на 3 місяці. Використовуються тільки у денному режимі. Потребують дезинфікування й очищення багатофункціональними розчинами, регулярного глибокого очищення ферментними засобами. Традиційні лінзи — піонери контактної корекції зору. Їх використовують, головним чином, через довгий термін експлуатації — 6-12 місяців. Дезінфікують багатофункціональними розчинами та глибоко очищують ферментними таблетками. Ці лінзи, як і будь-який інший вид КЛ, не можна переношувати й обов’язково слід знімати на ніч. Вони не призначаються первинним пацієнтам Види контактних лінз за функціональним призначенням Для корекції гостроти зору — короткозорість, далекозорість. Торичні — КЛ для корекції астигматизму. Одночасно коригують астигматизм та короткозорість чи далекозорість. Підходять астигматикам, які ведуть активний спосіб життя, незамінні при високому ступені астигматизму, коли пацієнт не переносить окуляри. Торичні лінзи коригують не тільки фронтальний, а й периферійний зір, чого неможливо досягти за допомогою корекції окулярами. Мультифокальні контактні лінзи коригують пресбіопію (вікову дал..

Контактні лінзи: минуле та сучасне

Контактні лінзи: минуле та сучасне

Контактні лінзи: минуле та сучасне Контактні лінзи - сучасний та комфортний спосіб корекції зору. З їх допомогою мільйони людей компенсують короткозорість, далекозорість, астигматизм та пресбіопію. А ті, хто схильний до експериментів із іміджем, змінюють колір очей. Хто вигадав перші лінзи? Які засоби контактної корекції пропонує сучасна оптика? Все про контактні лінзи - у нашій статті. Історична довідка На початку XVI століття методи корекції зору цікавили Леонардо да Вінчі. Титан Відродження вивчав будову ока, природу світла та механізм сприйняття простору людиною. Досвідченим шляхом Леонардо виявив, що зорові об'єкти збільшуються, якщо дивитися на них через прозору ємність із водою. Вчений залишив креслення із зображеннями скляної кулі, наповненої рідиною, дивлячись крізь яку, людина з поганим зором могла ясніше розрізняти навколишні предмети. Да Вінчі Ідеї ​​да Вінчі продовжив розвивати у XVII столітті Рене Декарт. Французький математик сконструював скляну трубку із збільшувальним склом на кінці. Трубка заповнювалася водою або спеціальним розчином і прикладалася до ока вільною стороною. Думка про те, що лінза повинна повторювати форму ока, спала на думку англійцю Джону Гершлю на початку XIX століття. Вчений також висловив припущення, що виготовляти засіб корекції краще з якогось м'якого желеподібного матеріалу. Перші контактні лінзи виготовив німецький офтальмолог Август Мюллер у 1889 році. Лінзи зі скла призначалися для корекції короткозорості. Масовий випуск розпочався у 20-ті роки минулого століття. Однак це були не надто комфортні скляні вироби, які повністю закривали поверхню очей. У 40-х з'явилися лінзи із пластику. Головним недоліком як скляних, так і пластикових моделей була киснева непроникність. Вони провокували сухість очей, викликали роздратування та відчувалися пацієнтами як сторонні предмети. 1960 року чеський учений Отто Віхтерле винайшов м'який полімерний матеріал HEMA. Він, на відміну від скла та пластику, пропускав кисень і ввібрав воду. Так з'явилися м'які гідрогелеві лінзи. Нарешті, у 90-х роках XX століття виробники випустили силікон-гідрогелеві контактні лінзи. Новий матеріал вирізнявся високою киснепроникністю. З цього моменту корекція зору стає максимально комфортною для очей. Класифікація контактних лінз М'які та жорсткі Існує кілька варіантів класифікації контактних лінз. Насамперед, вироби діляться на м'які та жорсткі. Перший варіант – найбільш поширений. М'які моделі роблять із гідрогелю та силікон-гідрогеля. Гідрогелеві лінзи характеризуються високим вмістом вологи, що знижує ризик розвитку синдрому сухого ока, забезпечуючи комфорт навіть найчутливішим очам. Перевага силікон-гідрогелевих лінз – здатність пропускати кисень до поверхні рогівки, що забезпечує комфорт навіть при тривалому носінні. Жорсткі моделі виготовляють із твердих полімерів та застосовують при важких патологіях зору. До жорстких лінз складніше звикнути, вони гірше пропускають кисень, а, значить, відрізняют..