Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Чи викликають алергію контактні лінзи?

Чи викликають алергію контактні лінзи?

Алергія — одна з найбільш частих проблем, з якою стикаються користувачі м'яких контактних лінз. Через неї чимало пацієнтів тимчасово відкладають МКЛ і проходять курс лікування. А деяких чоловіків і жінок вона зовсім змушує повністю відмовитися від контактної корекції.

Алергічні реакції на матеріал, з якого зроблені МКЛ, зустрічаються вкрай рідко. Найчастіше користувачі стикаються з алергією на консерванти, що містяться в розчинах для очищення і дезінфекції контактних лінз. Тому пацієнтам, котрі носять МКЛ, необхідно мати картку. У ній офтальмолог повинен вказувати, яким розчином той користується. При повторних оглядах лікар буде вносити відповідні зміни, якщо людина перейшла на інший засіб.

Використовуючи будь-які багатоцільові розчини для лінз, ви повинні розуміти, що на їх компоненти може бути алергія. Тому добре подумайте, перш ніж самостійно змінити засіб для догляду. Багато користувачів роблять це з економічних міркувань, намагаючись заощадити. І це закінчується алергічною реакцією і тривалим лікуванням.

Якщо при переході на новий розчин з'являються симптоми алергії, хворим рекомендують повернутися до попереднього. Або ж підбирають засіб, що містить інший консервант.

Оптимальним виходом при підвищеній чутливості очей є переведення пацієнта на пероксидную систему очищення. Така система після нейтралізації перетворюється в сольовий розчин, тому проблем з консервантами не виникає. Золотим стандартом пероксидних систем можна назвати Refine One Step від компанії Alcon CIBA Vision.