Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Поради для користувачів контактними лінзами

Поради для користувачів контактними лінзами

При недотриманні запобіжних заходів і правил гігієни носіння м'яких контактних лінз (МКЛ) може викликати ускладнення. Тож якщо не хочете захворіти кератитом, кон'юнктивітом або виразкою рогівки, дотримуйтеся нижчеперелічених рекомендацій. Так ви забезпечите собі комфортне і безпечне використання контактних лінз.

Поради та рекомендації:

  1. ✔ Підбирайте МКЛ тільки за допомогою офтальмолога, в лікарні або оптиці. Пам'ятайте, що консультуючий вас фахівець повинен добре розбиратися в контактній корекції зору.

  2. ✔ Використовуйте сучасні МКЛ з хорошими гігієнічними характеристиками. Перевагу краще віддавати виробам з силікон-гідрогелю, які найкраще пропускають повітря і не викликають гіпоксії рогівки.

  3. ✔ Перед кожною маніпуляцією з лінзами ретельно мийте руки з милом під проточною водою.

  4. ✔ Не носіть МКЛ при «простудних» захворюваннях, лікуванні антибіотиками і гормональними препаратами. Доки не одужаєте, відкладіть їх і походіть в окулярах.

  5. ✔ Перш ніж плавати, купатися, приймати душ та інші водні процедури, обов'язково зніміть контактні лінзи. Або ж скористайтеся одноденками, які можна буде викинути відразу після цього.

  6. ✔ Одягнувши лінзи, не заходьте в приміщення з атмосферою, насиченою випарами хімічних речовин, а також в цехи по обробці металів. Аерозольні речовини (лаки, фарби, інсектициди) потрапляють в очі, пошкоджують лінзи і зменшують термін їх служби.

  7. ✔ Використовуйте рекомендовану лікарем пероксидну систему або розчин по догляду за МКЛ. Але якщо ви носите одноденки, то засоби для очищення і дезінфекції вам не потрібні.

  8. ✔ Зберігайте лінзи в спеціальному контейнері. Слідкуйте, щоб в його комірках було достатньо розчину, а кришки були щільно закриті.

  9. ✔ Міняйте контейнер для зберігання не рідше 1 разу на місяць. Ніколи не використовуйте старий контейнер для нових МКЛ.

  10. ✔ Уникайте потрапляння косметики (туш, тіні), лаку для волосся, а також будь-яких інших хімічних речовин на поверхню лінз. Наносьте косметику після надягання МКЛ, а видаляйте після їх зняття.

  11. ✔ Намагайтеся, щоб при вас завжди був контейнер з чистим розчином. Коли виникне необхідність, ви зможете зняти лінзи і помістити їх туди.

  12. ✔ Якщо ви вважаєте, що вам потрібні зволожуючі краплі або пора змінити розчин, спочатку проконсультуйтеся з лікарем. Не робіть цього самостійно.

  13. ✔ При почервонінні, подразненні очей, погіршенні зору і появі інших несприятливих реакцій негайно звертайтеся до офтальмолога.

  14. ✔ Ніколи не використовуйте чужі контактні лінзи.