Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Рецепти вибору ефективних кольорових лінз

Рецепти вибору ефективних кольорових лінз

Рецепти вибору ефективних кольорових лінз


Кілька десятків років кольорові лінзи мають попит. Перевагою цього виду є можливість зміни кольору очей. При цьому лінзи відносять до нешкідливої ​​контактної оптики за умови виготовлення на основі матеріалів, що для корекції зору. Кольорові вироби офтальмологічні допомагають змінити імідж. Як слід їх обирати?

Ключові поради щодо вибору кольорових лінз


Лікарі рекомендують спершу проконсультуватися з офтальмологом. Важливо звернути увагу до наступні моменти під час виборів.

  1. Можна вибрати варіанти відтінків, створені для підкреслення райдужки. Структура їхня практично прозора.
  2. Лінзи, що повністю змінюють колір, сприяють кардинальній візуальній зміні кольору очей.
  3. Маскуючі або косметичні моделі для корекції дефекту після травми.
  4. Дизайнерські види: виглядають природно, але виготовлені найскладнішим методом.

При цьому слід пам'ятати, що вибираючи лінзи з напівпрозорим малюнком, не варто розраховувати на повну зміну кольору очей. Так природний карій не перетвориться на небесно-блакитний, але можна підкреслити його медовими чи золотистими нотками. Лінізи відтінків покликані зробити натуральний колір більш насиченим, надати виразності погляду.

Кольорові моделі, що кардинально змінюють природний відтінок, у структурі містять насичений барвник для надання яскравості райдужці. Обов'язково купувати в надійному магазині, як, наприклад, тут, щоб не зіткнутися з фальшивкою.

З якісними лінзами легко перетворити карі очі зелені чи блакитні. У центрі моделі мають прозору фактуру і забарвлені лише у периферичній частині, тому не здатні вплинути на сприйняття. Очі виглядають природно.

Косметичні контактні лінзи приховують зовнішні дефекти очей, наприклад, більмо. З їх допомогою можна замаскувати зіниці різного розміру. Що ще слід врахувати?

Складнощі вибору


Чому важлива консультація офтальмолога? Справа в тому, що важливим критерієм для комфортної посадки лінзи відіграє опуклість та радіус кривизни. Визначити із високою точністю, які лінзи підходять, може лише лікар.

Якщо вибрати першу пару, яка потрапила на очі і припала до душі, можна зіткнутися з ймовірністю сповзання лінзи з ока або стискання рогівки. У такому разі людина відчуває присутність стороннього тіла в оці, що дає неприємне відчуття.

Дізнатися радіус кривизни лінзи самостійно не вдасться. Більше того, під час огляду офтальмолог виявляє діаметр райдужної оболонки – критерій, необхідний для естетичної посадки лінзи. Лікар порадить, як правильно вдягати лінзи.

Обов'язково варто звернути увагу на матеріал контактних лінз та орієнтуватися на надійного виробника, постачальника. Для продовження експлуатаційного ресурсу необхідно знати, як правильно доглядати кольорові лінзи.

Поради на замітку

  • Головний догляд ґрунтується на дотриманні гігієни рук.
  • Важливо дотримуватись графік заміни, метод чищення.

На думку офтальмологів для обробки цієї продукції, рідини з перекисом водню для кольорових лінз не підходить. Засіб пошкодить пігментний шар виробу. Краще купити багатофункціональні розчини, зволожуючі компоненти та засоби, що дезінфікують, спеціально створені для кольорових контактних лінз.