Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Червоні очі: причина, що робити

Червоні очі: причина, що робити

Зміст:

 

Почервоніння очей — серйозний привід для візиту до лікаря офтальмолога. Адже почервоніння завжди має причину і нерідко говорить про проблеми зі здоров'ям.

Чому червоніють очі

Почервоніння може виникати під дією подразливих чинників: сигаретного диму, частинок пилу, сильних поривів вітру. В такому випадку з'являється легка сльозотеча і гіперемія кон'юнктиви — слизової оболонки, що покриває зовні очне яблуко. Симптоми виникають швидко і так само швидко зникають, як тільки припиняється дія подразника.

Яскраво виражена гіперемія найчастіше говорить про офтальмологічну патологію. Хворого турбує почервоніння білків очей, рясна сльозотеча, відчуття печіння і дискомфорту. Симптоми можуть бути присутні постійно чи виникати періодично: після тривалої роботи за комп'ютером, перебування в приміщенні з увімкненим кондиціонером, контакту з алергеном. Гіперемія з'являється внаслідок розширення судин кон'юнктиви під дією різних факторів.

Виникнення симптомів можуть спровокувати:

  • ✔ алергічний кон'юнктивіт;

  • ✔ інфекційний кератит, кон'юнктивіт, блефарит;

  • ✔ ерозія або виразка рогівки;

  • ✔ синдром сухого ока;

  • ✔ аутоімунні захворювання;

  • ✔ інтоксикація;

  • ✔ грип або ГРВІ;

  • ✔ відсутність корекції при поганому зорі;

  • ✔ неправильний догляд і режим носіння (МКЛ) або реакція на певний розчин.

При інфекціях і алергії симптоми виражені особливо яскраво і доставляють людині чимало страждань. В інших випадках очі червоніють менш інтенсивно, а свербіж, печіння і дискомфорт слабко виражені. Проте почервоніння все одно доставляє масу незручностей.

Що робити, якщо червоніють очі

Червоні судини в очах виглядають не тільки непривабливі, але ще і небезпечні. Адже вони можуть привести до ускладнень з боку очей. Та як же боротися з почервонінням і чим лікувати, що робити, щоб його позбутися?

Все залежить від причини гіперемії. Якщо очі почервоніли після безсонної ночі або прогулянки у вітряну погоду, то робити нічого не потрібно. Почервоніння незабаром зникне сама собою. Але в разі систематичного почервоніння очей необхідно обов'язково звернутися до лікаря.

Коли причина червоних очей незрозуміла, необхідно відразу ж звертатися до офтальмолога. Лікар проведе обстеження, поставить діагноз і розповість, що потрібно робити. Тактика лікування в різних випадках може сильно відрізнятися. Вона безпосередньо залежить від того, чим спровокована поява почервоніння. Наприклад, при алергії та інфекції необхідні абсолютно різні лікарські препарати.

Якщо почервоніння і подразнення очей з'явилося при носінні контактних лінз, потрібно йти до фахівця з підбору контактної корекції. Він визначить, чим саме викликані неприємні симптоми: алергією на матеріал лінз, непереносністю розчину чи сухістю очей. Після цього лікар призначить лікування і дасть рекомендації, які в майбутньому допоможуть уникнути повторення ситуації.

Краплі для очей від почервоніння

При інфекційних захворюваннях призначають антибактеріальні, противірусні і протигрибкові краплі і мазі. Для лікування алергії використовують гіпосенсибілізуючі і стероїдні очні краплі.

При синдромі сухого ока (недостатньої зволоженості очей) призначають зволожуючі краплі:

  • ✔ Systane Aqua

  • ✔ Biotrue drops

  • ✔ Systane Ultra

  • ✔ Systane Balance

Що потрібно пам'ятати при виборі МКЛ

Щоб контактні лінзи не викликали почервоніння і подразнення очей, підбирати їх потрібно з допомогою офтальмолога. Спеціаліст визначить потрібні параметри виробів, що зведе до мінімуму ризик того, що вони не підійдуть. Разом з тим лікар порадить хороший багатофункціональний розчин, який не буде викликати подразнення і алергічних реакцій.

При виборі лінз краще віддавати перевагу силікон-гідрогелевим виробам з невеликим терміном носіння (одноденні, двотижневі, щомісячні). Роблячи вибір, потрібно пам'ятати про те, що МКЛ тривалого носіння (квартальні, традиційні) погано пропускають повітря, тому можуть викликати кисневе голодування рогівки і почервоніння очей.

Якщо при носінні лінз виникає сухість очей, можна звернутися до лікаря і підібрати МКЛ з кращого зволоженістю поверхонь. Або ж придбати краплі для зволоження очей протягом дня.

 

Дбайте про здоров'я своїх очей, а ми вам у цьому допоможемо. Адже в нашому інтернет-магазині представлено широкий асортимент контактних лінз, засобів по догляду і аксесуарів з безкоштовною доставкою по Києву та іншим містам України.

Скористайтеся вигідними акціями та знижками на набори. А також приєднуйтесь до дисконтної програми, щоб отримувати ще більше задоволення від покупок з персональною знижкою від 3 до 10%.