Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Контактні лінзи на півроку

Контактні лінзи на півроку

Контактні лінзи на півроку

В еру високих технологій важко зберегти ідеальний зір, адже кожен з нас проводить дуже багато часу перед екранами смартфонів та моніторами комп'ютерів, тому все частіше зустрічаються люди, що носять окуляри або лінзи. Однак перші можуть завдавати ряду незручностей, а другі часто б'ють по гаманцю. Відмінним виходом можуть стати контактні лінзи на 6 місяців завдяки доступній ціні та великому терміну експлуатації.

Особливості використання

Говорячи про особливості подібних лінз, варто відразу відзначити деякі важливі моменти.

  • По-перше, довготривалі лінзи можуть мати термін носіння і до 12 місяців, проте зношування відбувається приблизно за півроку, саме тому найоптимальнішим варіантом є лінзи на 6 місяців.
  • По-друге, крім спеціального розчину потрібно проводити додаткове очищення і робити це потрібно частіше та ретельніше, ніж із звичайними двотижневими лінзами.

Серед інших особливостей слід згадати відмінну жорсткість довгострокових лінз. Це дозволяє збільшити опірність пошкоджень, але забезпечує трохи менш комфортне носіння.

Негативні моменти:

  • низька киснепроникність;
  • Невеликий вміст вологи.

Тому лінзи необхідно носити трохи більше 10 годин на добу. На ніч їх слід знімати, щоб очі відпочили та наситилися киснем. Крім іншого, рекомендується відразу записати дату початку використання, щоб точно знати, коли потрібно купувати нову пару лінз.

Догляд

Для забезпечення здоров'я ваших очей обов'язково слід дотримуватись рекомендацій лікаря та правил ходу за контактними лінзами. Так, як уже говорилося раніше, за довгостроковими лінзами потрібен ретельніший догляд, що вимагає додаткових витрат. Важливо пам'ятати, що при недостатньому догляді ви ризикуєте отримати інфекційні захворювання та алергічні реакції. Отже, обробка лінз здійснюється виключно призначеним для цього розчином. Не варто промивати лінзи звичайною водою або будь-якими іншими рідинами. Також перед взаємодією чи обробкою варто протерти руки антисептиком та насухо витерти.

  1. Лінзи слід очищати щодня дезінфікуючим розчином.
  2. Періодично, по можливості раз на тиждень варто проводити ферментну обробку. Для цього підійдуть ензимні пігулки.
  3. Для усунення мікробів рекомендується застосовувати пероксидні системи.
  4. Умови зберігання не відрізняються від звичайних лінз. Використовуйте закритий контейнер із спеціальною рідиною.

Переваги

Що стосується переваг довгострокових лінз, то вони куди більш вагомі та численні, ніж недоліки.

  1. Вигода. Навіть з урахуванням додаткових засобів догляду, довгострокові лінзи з великим відривом виграють у короткострокових.
  2. Тривалий термін експлуатації. Вам більше не доведеться регулярно відвідувати аптеки та рахувати дні до приходу лінз у непридатність.
  3. Стійкість до пошкоджень завдяки щільнішому матеріалу.

Що зрештою?

Якщо вас втомили вічні проблеми носіння окулярів або вартість «одноденок», то вам дійсно варто більше дізнатися про довгострокові лінзи і задуматися про їх придбання. Таким чином одна покупка позбавить не тільки зайвих витрат, але й забезпечить комфорт у повсякденному житті, при активному відпочинку або заняттях спортом. Щоб не ходити від аптеки до аптеки, вишукуючи потрібного виробника, можна замовляти лінзи і все, що до них необхідно, в інтернеті. Також варто обирати лише перевірені сайти, такі як Sklad linz. Крім великого асортименту та зручної доставки, є і функція повторного замовлення.