Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Контактні лінзи

Контактні лінзи

Контактні лінзи

Велика кількість людей знають, як дратує використання лінз, оскільки на додаток до необхідності певного догляду вони іноді перешкоджають виконанню деяких видів діяльності, таких як плавання, біг та виконання деяких інших вправ.

І хоча дехто думає про можливість оперувати зором, інші вважають ідею носити контактні лінзи, але наскільки вони хороші?

Ми розповімо вам все, що вам потрібно знати та брати до уваги, перш ніж ви вирішите цей варіант. - Лінзи на півроку

Що таке контактні лінзи?


Це високотехнологічні медичні пристрої, виготовлені з біосумісних пластикових полімерів із людськими тканинами очей. Контактні лінзи розміщуються безпосередньо на поверхню ока, щоб виправити зір. Вони можуть лікувати короткозорість і далекозорість, а також астигматизм та пресбіопію.

Доступні різні типи контактних лінз, які відповідають вашим потребам у баченні та способі життя, але тільки фахівець із зору може порекомендувати вам правильний тип об'єктива для вас.

Типи контактних лінз

М'які контактні лінзи:
Вони найбільш зручні і легкі в адаптації, що ледве зміщуються від центру ока. М'які лінзи, виготовлені з силіконового гідрогелю, матеріалу, що забезпечує більш високу оксигенацію рогівки та, отже, здоров'я поверхні очей.

Ми можемо знайти три типи м'яких контактних лінз

  • Одноразова або щоденна заміна. Вони призначені для одноразового використання, постачаються в індивідуальній упаковці. Щоранку використовується нова гра і скасовується наприкінці дня.
  • Багаторазові. Вони дешевші, ніж попередні, і можуть використовуватися протягом декількох тижнів (зазвичай один місяць). Рішення необхідні для його обслуговування, але ви повинні бути обережні, щоб дотримуватися термінів, позначених для заміни, щоб уникнути ускладнень.
  • Тривалого використання. Призначені для безперервного використання навіть ночами (їх не потрібно знімати), їхнє передбачуване використання становить кілька тижнів, проте вони не завжди рекомендуються через ризик накопичення мікроорганізмів у лінзах, що, у свою чергу, збільшує ризик інфекцій та інших проблем.

Жорсткі контактні лінзи:
Менші розміри і послідовніші, ніж м'які, вони довговічні і прості в обслуговуванні. Термін їх використання зазвичай становить від 6 місяців до двох років, за умови, що оптичний рецепт не зміниться.

Як мінус ми можемо згадати, що вони мають більшу тенденцію переміщатися від центру ока і, як правило, потрібен час адаптації, оскільки вони можуть бути менш зручними, ніж м'які.
Спеціалізовані лінзи:
Ці як його ім'я каже що спеціалізовані об'єктиви які мають деякі ідеальні характеристики для того, щоб адресувати деякі проблеми зору; Існують три типи.

Гібридні лінзи

Вони містять одну частину жорсткої і м'якої лінзи (зовнішнє кільце) і використовуються у випадках, коли кривизна рогівки має неправильну форму, наприклад, у випадку кератоконуса, або якщо у користувача є проблема з газопроникними лінзами.
Lentes bifocales o multifocales. Перші мають два рецепти на одному об'єктиві: для близького та далекого зору. Хоча мультифокальні, вони мають широкий спектр зору на кожному об'єктиві, щоб правильно бачити на будь-якій відстані. І обидва можуть бути знайдені у м'яких та жорстких матеріалах.
Моновидності. Лінзи з різними рецептами: один для далекого зору та один для читання. Вони також можуть поєднувати мультифокальний або біфокальний в одному оці та монофокальний в іншому. Цей тип об'єктива все менше використовується.

Речі, щоб взяти до уваги при ппокупці контактні лінзи:

  • Якщо лінзи не очищені та належним чином продезінфіковані, підвищується ризик зараження очей.
  • Будь-які лінзи, що видаляються з ока, мають бути очищені та продезінфіковані до їх повторного включення, але метод очищення повинен вказуватись фахівцем; це залежатиме від типу лінзи, яку ви використовуєте, алергії, які можуть виникнути, і якщо око має тенденцію утворювати білкові відкладення –
  • Чохол для лінз має бути дуже добре продезінфікований, інакше він може стати потенційним джерелом інфекції очей.
  • Старі або некоректні контактні лінзи можуть подряпати око або спричинити зростання кровоносних судин у рогівці.
  • Регулювання контактних лінз та їх градація повинні регулярно оцінюватись, оскільки вона може деформуватися з часом, і рогівка може змінити форму.
  • Слід уникати використання очних крапель та домашніх сольових розчинів, оскільки вони пов'язані з серйозними інфекціями рогівки. — Змочуючи падіння дозволено, але ці мають бути порекомендовані лікарем.