Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Контактні лінзи – кілька правил застосування 

Контактні лінзи – кілька правил застосування 

Контактні лінзи – кілька правил застосування 

Контактні лінзи У сучасному світі існує дуже багато факторів, які негативно впливають на очі. Серед таких телевізор, комп'ютер, читання, рукоділля. Тільки перевірка зору допоможе своєчасно виявити погіршення зору та проблеми з очима.

Для корекції зору в сучасній медицині, крім окулярів, застосовуються контактні лінзи. Цей варіант не тільки більш зручний, тому що відсутня незручна оправа окулярів, але й естетичніший. Крім цього, лінзи ніяк не перешкоджають заняттям спортом, їх не можна забути чи втратити. Також слід зазначити, що вони сприяють уповільненню розвитку деяких захворювань очей, зокрема міопії.

Тим не менш, контактні лінзи вимагають певного догляду та правил використання, у разі невиконання яких можливі неприємні наслідки, наприклад, алергічні реакції, запальні процеси чи інфекції.

Сьогодні контактні лінзи в Україні представлені в широкому асортименті, придбати їх не складно. Однак, що стосується їх носіння, то в цьому питанні не варто поспішати. Перший раз лінзи необхідно надіти не більше ніж на годину. У наступні дні тривалість використання можна збільшувати на 30 хвилин. Також слід враховувати індивідуальність кожної людини, внаслідок якої процес звикання до контактних лінз відрізняється.

Моделі денного призначення необхідно знімати перед сном, щоб уникнути кисневого голодування. Також протипоказанням до використання лінз є інфекції в очах, кон'юнктивіт, алергія та деякі очні захворювання, наприклад, некомпенсована глаукома.

Щодо правил догляду, то перше правило, яке слід виконувати неухильно, не економити на засобах догляду за лінзами. Це стосується частоти заміни контейнерів для зберігання та розчинів. У жодному разі не можна застосовувати звичайну воду для миття контейнерів та контактних лінз. Не можна брати лінзи мокрими руками. В іншому випадку бактерії та мікроби, які є у воді, можуть пошкодити око, зокрема рогівку. Не слід самостійно купувати лінзи, попередньо необхідно пройти консультацію у лікаря, який допоможе вибрати лінзи правильного розміру та гарної якості. При надяганні та зніманні слід проявляти акуратність, щоб не подряпати поверхню. Змінювати лінзи слід чітко у встановлений термін, враховуючи термін їхньої служби.