Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Контактні лінзи або окуляри: що віддати перевагу

Контактні лінзи або окуляри: що віддати перевагу

Контактні лінзи або окуляри: що віддати перевагу

Людина, яка має проблеми із зором і відчуває від цього постійний дискомфорт, неодноразово замислювалася над тим, який метод корекції вибрати. Крім різних методик, вправ, вітамінних комплексів, які також активно використовуються для тренування та лікування очей, фахівці призначають окуляри або контактні лінзи. Який із цих методів вибрати, вирішувати вам і вашому лікарю-офтальмологу – комусь більше подобаються модні окуляри, які дозволяють підкреслити стиль та імідж, а хтось вважає за краще не показувати оточуючим людям, що у нього є проблеми із зором.

Чому багато хто вибирає контактні лінзи


Сучасні контактні лінзи – гідна альтернатива традиційним окулярам. Їх воліють люди, які ведуть активний спосіб життя, які займаються будь-яким видом спорту, оскільки лінзи в таких умовах використовувати набагато комфортніше, ніж очки. Також, збираючись на світське свято у вечірній сукні, без окулярів ви виглядатимете більш природно.

Окуляри використовувати простіше – ними можна користуватися будь-де і будь-коли. Для носіння контактних лінз обов'язкова умова – чисті руки, а гігієну дотримуватися вдається не завжди. А якщо йдеться про початківців, то їм спочатку потрібно ще й користуватися дзеркалом, надягаючи лінзи. Також потрібні особливі умови зберігання – для них застосовується спеціальний фізрозчин.

І все ж багато очкариків поступово переходять на носіння лінз. Для тих, у кого, наприклад, велика різниця в діоптріях між правим і лівим оком, краще купити контактні лінзи, тому що вони набагато комфортніші і непомітні для оточуючих. Також краще працює периферичний зір, тобто. ви бачите об'єкти, які знаходяться з боків і автомобілі, що рухаються. Цей момент є особливо важливим для водіїв.

Де купувати контактні лінзи


Оскільки контактні лінзи – це медичне виробництво, то й призначати їх має лікар-офтальмолог. Знаючи точно які засоби корекції вам потрібні, ви можете купити його навіть в інтернет магазині. Тут завжди є великий вибір цієї продукції різних виробників та за доступною ціною. Також придбати контактні лінзи в Петербурзі можна у спеціалізованих магазинах, де можна отримати консультацію фахівця щодо правил носіння, зберігання та догляду за продукцією. Якщо добре підійти до питання вибору коригувальних засобів, то з часом ви почуватиметеся впевнено та комфортно, а ваш зір покращиться.