Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Кольорові контактні лінзи

Кольорові контактні лінзи

Кольорові контактні лінзи

Контактні лінзи, що змінюють колір очей, спочатку застосовувалися для маскування дефектів (наприклад, більма, зміни кольору сектора райдужної оболонки), корекції різних захворювань (амбліопії, непереносимості денного світла). Також їх широко використовували для естетичних цілей – у кіноіндустрії, театрі, під час створення незвичайних фотознімків. Сьогодні ж кольорові гідрогелеві лінзи стали дуже популярними, адже за допомогою них можна кардинально змінити колір очей, зробити погляд виразним, привабливим.


Придбати контактні лінзи в Україні або іншому великому місті легко, достатньо звернутися до магазину, який торгує окуляри та лінзи. Для того щоб почуватися максимально комфортно і досягти бажаного результату, знадобиться консультація офтальмолога і примірка. Існують різні бренди, що надають колекції лінз – зазвичай серія входить від п'яти до п'ятнадцяти видів колірних варіантів. Шар пофарбованої частини знаходиться всередині лінз, таким чином негативний вплив виключено.

За бажання можна посилити натуральний колір – це можливо за допомогою відтінкових (тонованих) лінз, колір на яких розподілений однотонно по всій поверхні. Вони роблять колір очей яскравішим, більшим і насиченішим, але перетворити карі очі на зелені або сині не вийде. Великою перевагою лінз відтінків є їх підвищені характеристики проникності сонячного світла, таким чином, їх можна носити довше кольорових (проміжок часу для носіння того або іншого виду лінз може відрізнятися, фахівець повинен проконсультувати про нього заздалегідь).

Для кардинальних змін потрібні кольорові контактні лінзи – з їх допомогою можна досягти найнесподіванішого ефекту. Яскраві відтінки смарагду, сапфіру, аметиста здатні повністю змінити очі, виділити райдужну оболонку, зробити погляд магічно привабливим. Багато любителів неформальних стилів набувають незвичайних лінз з ефектом «хреста», «більма», «котячих очей», з малюнком тощо.

При виборі лінз для зміни кольору потрібно звернути увагу на стан зору - якщо є відхилення, офтальмолог підбере кольорові лінзи, що коректують. Особливістю лінз, що змінюють колір райдужної оболонки, є отвори всередині, призначеного для зіниці. У кольорових лінзах категорично не рекомендується керувати транспортними засобами, особливо у темний час доби – зіниця розширюється за межі отвору, отже, зір може бути нечітким. Носити кольорові лінзи можна короткостроково, обов'язково знімаючи на ніч, а для комфортнішого носіння використовувати зволожуючі краплі.