Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Краплі для очей при носінні контактних лінз

Краплі для очей при носінні контактних лінз

Зміст:

 

З часом у деяких користувачів м'яких контактних лінз (МКЛ) з'являється сухість очей. Щоб позбутися її, людям доводиться використовувати спеціальні зволожуючі краплі для очей. Про ці препарати і піде мова в даній статті.

Як діють зволожуючі краплі

Препарати цієї групи регулюють в'язкість слізної рідини і підвищують час розриву слізної плівки. Вони змочують контактні лінзи, кон'юнктиву і внутрішню поверхню повік, тим самим прибираючи відчуття сухості і дискомфорту. А деякі засоби навіть загоюють мікротравми рогівки, що з'являються під час носіння контактних лінз.

Зволожуючу дію краплі надають завдяки наявності в складі різних компонентів:

  • ✔ гіалуронової кислоти;
  • ✔ повідону;
  • ✔ поліетиленгліколю;
  • ✔ пропіленгліколю;
  • ✔ гідроксипропілгуара.

 

Деякі засоби (наприклад, Systane BALANCE) містять компоненти, що регулюють роботу мейбомієвих залоз. Це дозволяє використовувати їх не тільки для зволоження лінз, але і для лікування ряду захворювань. Systane BALANCE можуть призначати при синдромі сухого ока, менопаузі, а також хронічному блефариті, що супроводжується дисфункцією мейбомієвих залоз.

Краплі для очей з гіалуроновою кислотою

На сьогодні найкращими вважаються зволожуючі засоби від сухості очей на основі гіалуронової кислоти (гіалуронату натрію). Ця речовина підвищує в'язкість слізної рідини, надає зволожуючу, захисну і відновлюючу дію. Тому її широко використовують в офтальмології для виготовлення регенеруючих (гель або мазь Корнерегель) і зволожуючих препаратів.

Краплі, що містять гіалуронову кислоту, виконують відразу кілька задач:

  • ✔ змочують лінзи і не дають їм підсихати протягом дня;
  • ✔ миттєво прибирають відчуття сухості і дискомфорту;
  • ✔ знімають подразнення;
  • ✔ ефективно усувають почервоніння очей;
  • ✔ загоюють дрібні дефекти рогової оболонки;
  • ✔ полегшують адаптацію до МКЛ у людей, які тільки починають ними користуватися;
  • ✔ роблять носіння лінз максимально зручним і приємним.

 

Гіалуронатвмісні краплі мають найбільш потужну вологоутримуючу і зволожуючу дію з усіх, представлених на ринку. Тому для догляду за контактними лінзами офтальмологи рекомендують використовувати саме їх.

До них відносяться:

  • ✔ Revital Drops від Maxima

Maxima Revital Drops увлажняющие капли для глаз

  • ✔ Moisture Drops від Avizor

Moisture Drops Avizor капли для глаз

  • ✔ Biotrue Drops від Bausch + Lomb

  • ✔ Systane Aqua від Alcon

Зволожуючі краплі для очей без консервантів

Очних крапель без консервантів не буває. Адже до складу всіх офтальмологічних препаратів входять активні компоненти, які не повинні вступати в хімічні реакції і розпадатися. Зберегти їх стабільність можна тільки за допомогою консервантів.

Однак консерванти бувають різні. Деякі з них (бензалконію хлорид) можуть руйнувати контактні лінзи і навіть виявляти токсичну дію по відношенню до структур ока: епітелію рогівки, тканин кута передньої камери і т.д. При виготовленні зволожуючих крапель такі консерванти не використовуються. Однак їх можуть додавати в антиглаукоматозні препарати, антибіотики та інші офтальмологічні засоби.

На сьогодні найбезпечнішим консервантом в офтальмології є Поліквад. Він входить до складу лінійки препаратів компанії Алкон (Systane BALANCE, Systane Aqua, Systane ULTRA). Саме вони вважаються найменш токсичними і найбезпечнішими для очей.

На деяких препаратах виробники вказують, що в них немає консервантів. У цьому випадку мається на увазі, що засоби не містять токсичних компонентів, які могли б зашкодити очам або лінзам.

Краплі для очей після зняття лінз

Зволожуючі засоби можуть закапувати до надягання лінз, під час їх носіння і після зняття. У першому випадку вони допомагають уникнути дискомфорту, який з'являється у нових користувачів МКЛ. У другому — прибирають відчуття сухості, що виникає протягом дня. В третьому — забезпечують регенерацію рогівки, тобто загоєння її мікротравм.

Після зняття МКЛ найкраще капати засоби на основі гіалуронової кислоти, адже вони володіють найпотужнішою регенеруючою дією.

Які краплі несумісні з МКЛ

Абсолютно несумісними з лінзами є всі краплі, які містять бензалконію хлорид. Їх ні в якому разі не можна закапувати, якщо ви в лінзах. Перед інстиляцією МКЛ необхідно зняти, а надіти — лише через 15 хвилин.

Бензалконію хлорид може міститися в препаратах для лікування:

  • ✔ глаукоми;
  • ✔ синдрому сухого ока;
  • ✔ увеїт;
  • ✔ кон'юнктивітів;
  • ✔ ряду інших захворювань очей.

 

Відзначимо, що до складу “Візіна Чиста Сльоза”, який застосовують для лікування синдрому сухого ока, входить бензалконію хлорид. Тому препарат не можна використовувати разом з контактними лінзами.

Як підібрати засіб для зволоження лінз

Зволожуючі краплі повинен підбирати офтальмолог, який добре розбирається в контактній корекції зору. Купувати їх самостійно, без попередньої консультації фахівця, вкрай небажано. Тому перш ніж обирати або змінювати краплі, обов'язково сходіть до лікаря.

 

Дбайте про здоров'я своїх очей, а ми вам у цьому допоможемо. Адже в нашому інтернет-магазині представлено широкий асортимент контактних лінз, засобів по догляду і аксесуарів з безкоштовною доставкою по Києву та іншим містам України.

Скористайтеся вигідними акціями та знижками на набори. А також приєднуйтесь до дисконтної програми, щоб отримувати ще більше задоволення від покупок з персональною знижкою від 3 до 10%.