Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Які краще вибрати контактні лінзи для очей

Які краще вибрати контактні лінзи для очей

Які краще вибрати контактні лінзи для очей

Загальні характеристики
Контактні лінзи - це прозорі маленькі пристрої, які слід надягати безпосередньо на очі для підвищення якості бачення. Вони відрізняються в залежності від матеріалу, терміну експлуатації, режиму носіння, ступеня прозорості та навіть дизайну.

Контактні лінзи бувають м'якими та жорсткими. Фахівці радять саме перший варіант. Жорсткі моделі показані лише в окремих випадках, наприклад, при важкому кератоконусі. Залежно від виду корекції вони бувають трьох типів:

  •  сферичні;
  •  торичні - для корекції астигматизму;
  •  біфокальні - при старечій далекозорості.

Моделі також різняться залежно від матеріалу, з якого вони виготовлені. По суті всі вони є безпечними для здоров'я і забезпечують достатній рівень комфорту під час носіння. Однак за параметром киснепроникності лідируюче місце займають моделі із силікон-гідрогеля. Що стосується можливих ускладнень при носінні контактних лінз, то найчастіше розвивається гіпоксія. Так ось силікон-гідрогелеві лінзи ефективно з нею борються. До речі, купити лінзи у Москві ви можете на сторінках нашого спеціалізованого сайту.

Лінзи для очей

Дослідження вчених показали, що найбезпечнішими є контактні лінзи для гарного зору на один день. Ви їх надягаєте вранці, а ввечері знімаєте та утілізіруєте. У цьому випадку ризики забруднення зведені до мінімуму. Безпека залежить не тільки від самої моделі та матеріалу, з якого вона виготовлена. Велику роль також відіграють навички та обережність в експлуатації.

УВАГА! Силікон-гідрогелеві лінзи вважаються найкращими.

Деякі сучасні контактні лінзи взагалі не знімати. Дослідження підтвердили безпеку їхнього безперервного використання протягом цілого місяця. Це дуже зручно для людей, які ведуть активний спосіб життя. Проте деякі вчені, посилаючись на результати інших експериментів, вважають, що краще використовувати коригувальні пристрої в денний час.


Контактні лінзи для очей відрізняються такими перевагами:

  •  відсутність будь-яких обмежень поля зору;
  •  не пітніють;
  •  відсутність відблисків;
  •  не відчуваються;
  •  не сповзає;
  •  можливість активного відпочинку;
  •  не спотворюють огляд;
  •  складно втратити;
  •  є захист від ультрафіолету в деяких моделях;
  •  можливість одночасного використання із сонцезахисними окулярами.
     

Проте ці пристрої мають ряд недоліків. Для їх використання необхідні певні навички та вміння. Потрібний ретельний догляд та регулярне проведення дезінфекції. При зношуванні якість і скорочують термін. Час носіння обмежений. Необхідно поступово звикнути до наявності стороннього предмета у вічі.

Правильний підхід до вибору


Підбір контактних лінз найкраще здійснювати під керівництвом офтальмолога. Це розумно, адже є певні обмеження у зв'язку із застосуванням, наприклад, алергія, запалення, глаукома. Офтальмолог пояснить особливості гігієнічних заходів та розповість про терміни експлуатації.
Комп'ютерна діагностика – найкращий варіант для того, щоб підібрати лінзи. Дуже важливо, щоб людина відчувала себе комфортно. Якщо ви відчуваєте болючі відчуття протягом п'ятнадцяти хвилин, то такі лінзи вам точно не підходять. Жодного дискомфорту бути не повинно. При виборі моделі фахівці орієнтуються саме на наявність болючих відчуттів, оскільки поява нудоти і головного болю може бути наслідком відсутності звички. У перші дні використання коригувальних пристроїв лікарі рекомендують носити їх не більше двох-трьох годин.
ВАЖЛИВО! Якщо дотримуватися режиму та правил носіння, контактні лінзи стануть чудовою можливістю скоригувати зір.
Одноденні лінзи найкраще підійдуть для якихось заходів. Це може знадобитися тим людям, які щодня не носять пристрої, що коректують. Економічно вигідно вибирати лінзи, які доведеться міняти раз на три місяці. Однак спеціальний розчин через місяць випаровується, тому надалі доведеться постійно закопувати очі.
Якщо, збираючись у тривалу поїздку, ви не впевнені, що зможете ввечері зняти їх, краще зовсім не брати з собою. Дводенні моделі підійдуть для тих, хто не може через певні обставини взяти з собою контейнер з розчином.
ОБЕРЕЖНО! Практично всі ускладнення виникають внаслідок неправильного догляду за лінзами та недотримання належною мірою правил особистої гігієни.


Неправильне використання очних пристроїв може призвести до розвитку ускладнень:

  •  алергічної реакції;
  •  поширення інфекції;
  •  ушкодження рогівки;
  •  гіпоксії.

Уникнути виникнення ускладнень допоможе дотримання правил гігієни


Останнім часом на фармацевтичному ринку стали з'являтися газопроникні жорсткі моделі. Вони виготовляються на силіконовій основі та пропускають кисень. Термін експлуатації цих пристроїв значно збільшився. Все ж таки при носінні пацієнти відзначають деякий дискомфорт. Жорсткі моделі за розміром