Щодня, с 11:00 до 20:00
+

Як підібрати контактні лінзи?

Як підібрати контактні лінзи?

Як підібрати контактні лінзи?

Підбір контактних лінз здійснюється лікарем-офтальмологом з урахуванням вашого стану здоров'я та індивідуальних особливостей. Процес займає значно більше часу, ніж звичайна перевірка зору. Можливо, вам доведеться приміряти не одну пару лінз, поки ви знайдете відповідний саме вам варіант. Враховуйте, що для звикання до лінз очей потрібно кілька хвилин.


Перед тим, як купити контактні лінзи, визначтеся, з якого матеріалу вони мають бути зроблені.

Жорсткі контактні лінзи виготовляються лише індивідуально. Підібрати м'які лінзи зі всього різноманіття асортименту теж не так просто.

М'які лінзи поділяються на традиційні (їх можна носити тривалий час, але вони вимагають щоденного догляду) та планово замінювані (після закінчення певного терміну стають непридатними для використання). За вартістю ці категорії різняться трохи. Планово замінні контактні лінзи гігієнічніші, саме тому їх рекомендують лікарі-офтальмологи. Використання м'яких лінз не завадить вам вести активний спосіб життя та займатися спортом. Одноразові контактні лінзи будуть зручні для тих, хто користується ними тільки в певних ситуаціях (читання дрібного тексту або вишивання). Традиційні контактні лінзи потрібні тоді, коли носити їх потрібно завжди для корекції зору.

Важлива порада: вибирайте не бренд, а комфорт. Тільки ви самі можете оцінити зручність тих чи інших контактних лінз для очей. Орієнтуйтеся не на бренд, а на власні відчуття: як мінімум, лінзи не повинні викликати дискомфорту.


Незалежно від того, який тип лінз ви вибрали, проконсультуйтеся з фахівцем щодо правил їх зберігання та використання. Будьте готові до того, що навчитися правильно одягати та знімати лінзи буде непросто та займе якийсь час. Зате освоївши ці операції, ви можете повторювати їх, не замислюючись. Будьте готові до того, що у повсякденному житті лінзи практично непомітні - ви можете забути про окуляри і зовні нічим не відрізнятиметься від людей із природно нормальним зором.

Правильний догляд за контактними лінзами зменшить ймовірність подразнення рогівки та алергічних реакцій очей. У разі настання непередбачених ускладнень - у жодному разі не займайтеся самолікуванням і негайно зверніться до лікаря. Виходячи з дому, завжди майте з собою запасний набір лінз та засоби догляду за ними.