Щодня, с 11:00 до 20:00
+

10 порад для тих, хто вдягає контактні лінзи вперше

10 порад для тих, хто вдягає контактні лінзи вперше

10 порад для тих, хто вдягає контактні лінзи вперше


Перехід від традиційних окулярів до контактних лінз може здатися захоплюючим.

Але це також може здатися складним завданням. Якщо ви носите контактні лінзи вперше, ви можете відчувати страх. Зрештою, ви маєте справу з вашим найціннішим і найважливішим почуттям: зір.

Для першого разу оптимальний вибір це лінзи на 6 місяців. Незважаючи на те, що контакти виявилися безпечними при правильному використанні, важливо зрозуміти, як використовувати їх відповідально.

Ми відкриваючи 10 порад, які потрібно знати, щоб носіння контактних лінз було вам зручним.

1. Зберігайте спокій

Ви вперше вставили контактну лінзу? Чи не звертайте уваги на міфи! Для тих, хто погано знайомий з контактами, часто непокоїть те, що контакт застряє або губиться в оці. Але втрачений об'єктив фізично неможливий. У задній частині ока є мембрана, яка не пускає лінзу далі, ніж належить. Тож твої очі в безпеці.

2. Мийте руки

Коли справа доходить до вставки контактів, завжди обов'язково ретельно мийте руки перед процедурою. Уникайте жирного та ароматного мила. Ці хімічні речовини можуть прилипнути до вашої лінзи і зрештою у вашому оці. Також обов'язково повністю висушіть руки перед тим, як одягати лінзи.

3. Розташуйте об'єктив правильно.

Якщо ви вперше користуєтеся лінзами, ви можете не помітити, що ваша контактна лінза навмисне. Хитрість полягає в тому, щоб обережно помістити лінзу на палець. Переконайтеся, що він має форму чашки і піднесіть його до ока. Якщо контакт утворює просту U-подібну форму, він у правильному положенні.

4. Розробіть рутину.

Одна з найпоширеніших проблем, у яких повідомляють новачки, — забувати, який контакт у яке око. Щоб цього уникнути, розробте свою послідовність так ви встановите свої лінзи без проблем.

6. Замінити як зазначено.

Не піддавайтеся спокусі носити ваші контакти поза запланованими термінами. Навіть щоденні одноразові контакти можуть залишатися свіжими та адекватними після закінчення 24-годинного періоду. Але важливо утилізувати лінзи відповідно до інструкцій.
Кожен тип лінз матиме строгий період використання і важливо не виходити за його межі.

7. НЕ обполіскуйте лінзи водою.

Насправді краще уникати попадання води на лінзи, навіть коли приймаєте душ або плаваєте. Вода може містити бактерії, які шкідливі для очей та можуть призвести до інфекції.

8.Використовуйте правильний розчин для очищення контактів

Обов'язково використовуйте свіжий розчин при кожному чищенні та промивайте лінзи та їх чохол для них. Ваш оптометрист надасть вам належні інструкції з очищення в залежності від типу лінз, які ви вибрали.

9. Будьте чесні із собою

Якщо ви не можете дотримуватися процедур очищення та зберігання, будьте чесні з собою! Завжди існують інші варіанти. Ви можете вибрати одноразові лінзи, призначені лише для щоденного використання. Це виключає необхідність чищення та зберігання. Отже, наприкінці дня ви можете просто викинути їх.

10. Зв'яжіться з вашим оптометристом.

Якщо у вас виникають якісь проблеми і з якихось причин вам не зручно або ж ви відчуваєте біль або дискомфорт при носінні лінз відразу зверніться до лікаря.

Носіть свої контакти безпечно та комфортно
Адаптація до нового життя з контактними лінзами не завжди швидкий або легкий процес. Насправді це може зайняти кілька тижнів, щоб пристосуватися до рутини і почуватися впевнено як у вставці, так і у видаленні ваших контактів.